conrad

CONRAD İstanbul’a Ateksis çözümleri

Avrupa Yakası’nda İstanbul Boğazı ve şehre hâkim manzarası ile fark yaratan Conrad Istanbul Bosphorus; yangın algılama ve anons sistemlerinde bosch markasını tercih etti. Conrad Istanbul Bosphorus’ta Ateksis’in gerçekleştirdiği rönovasyon 3 etapta uygulandı. Yapılan işlemde eski yangın algılama ve acil anons sistemi Bosch ürünleriyle değiştirildi. Ateksis ile yürütülen çalışmanın başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Conrad Istanbul Bosphorus; Teknik Servis Müdürü Mustafa Kemal Dalkılıç ile gerçekleştirilen projeyi konuştuk.

Conrad İstanbul hakkında bilgi alabilir miyiz?

Conrad Istanbul Bosphorus; 5 yıldızlı bir otel. Avrupa Yakası’nda İstanbul Boğazı’nın ve şehrin muhteşem manzarasına sahip Conrad Istanbul Bosphorus; tamamen yenilenmiş lüks odaları ve kaliteli hizmet anlayışıyla hizmet veriyor. Otelimizde misafirlerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak dekore edilmiş, Boğaz manzaralı şık, geniş ve konforlu toplam 551 oda mevcut. Otelde yaklaşık 3,5 yıldır görev yapıyorum. Konum itibariyle çok güzel bir yerde. Otelimiz yeni rönovasyondan çıktı. Özellikle yatak katlarının rönovasyonunu yaptık. Şu anda rönovasyonu yapılmış bir oteldeyiz. 1992 yılında kuruldu otel. Çeşitli defalar rönovasyonlar geçirdi. Spa alanında rönovasyonumuz devam ediyor. Daha sonraki süreçte lobi alanı rönovasyonu planlanıyor.

Ateksis ile yürütmüş olduğunuz çalışmadan söz eder misiniz?

Ateksis ile yangın algılama ve anons sistemiyle ilgili çalışma yapıyoruz. Yatak katlarının yangın algılama sistemleri bitirildi. Kalan bölgelerde lokal olarak çalışmalar yapılıyor. Yapılan çalışmaları bölgesel olarak yaptığımız için oteli 3 faza ayırdık. Otelin bir tarafı eski bir sistemle devam ediyordu. Bir tarafı da şuan yeni bir algılama sistemi bosch sistemi ile devam ediyor. Aynı anda iki sistemi, bir arada çalıştırmak kombinasyonunu sağlamak sıkıntılı bir durum. Biz bu durumun üstesinden geldik. Sistemde evacuation testlerimiz başarıyla sonuçlandı. Her sistemde olduğu gibi uygulamaya çalıştığımız sistemde de sıkıntılar yaşandı. Yeni sisteme alışmamız, sistemle alakalı prosesleri öğrenmemiz zaman aldı. Teknik servisin ve güvenliğin en önemli konusuhem yeni hem eski sistemin bir arada çalıştırılmasıydı. Yeni ve eski sistemin bir arada çalıştırılması birbirine olan bağlantısı entegrasyonu alışılagelmiş bir süreç alıyor. Çalışmayı başarıyla yürüttük şu anda yüzde 95 seviyesinde bosch yangın algılama sistemine sahibiyiz. Bakım çalışmalarını Ateksis İle yapıyoruz.

Ateksis İle çalışmaktan memnun musunuz?

Biz şöyle bakıyoruz. Arıza ya da sorun yaşandığı zaman firmaya ulaşabiliyor muyuz? Proje sırasında firma ne kadar destek veriyor? Ateksis ile herhangi bir sorun yaşamadık. Başarılı bir süreç yürüttüğümüzü düşünüyorum. Herhangi bir sorun yaşandığında Ateksis gerekli bilgilendirmeyi müdahaleyi yapmakta başarılı.

Bosch ürünlerini neden tercih ettiniz?

Ben bundan önceki iş hayatımda denizlerde çalıştım. Condrad İstanbul görev aldığım ilk otel. Birçok noktada bosch ürünleri tercih ediliyor. Türkiye genelinde başarılı bir firma. Öyle olmasa piyasa içerisinde bu kadar öne çıkan bir firma olmazdı.

Anons sistemlerinizde de yenilemeye gidildi?

Bu süreçten de bahsedebilir misiniz? Algılama ve anons sistemi olarak bosch sistemine geçtik. Anons sistemi de başarılı. Biz burada özellikle manzara restaurant,mone gibi ses sisteminin olması gereken noktalarda üst ses isteriz. Sistemin şöyle bir özelliği var; ses sistemi üzerinden hem müzik yayını yapabiliyoruz hem de ilgili alanlara acil anons verebiliyoruz. Bunun bir arada olması bizim için avantaj. Kullanıcı açısından da sağlıklı bir sistem. Userfriendly bir sistem ve biz burada buna sahibiz.

BİS sisteminden bahsedebilir miyiz?

Aşama olarak sistemin kurulumu tamam ancak;sistemin ekran olarak BİS üzerinde görünmesi ile alakalı eksiklerimiz var. Sistem tamamlanmış değil o açıdan. Onunla ilgili beklemedeyiz. Sistem tam olarak kurulduğu zaman başarılı olacağını düşünüyorum. Bosch’un seminerlerine katıldım. Seminerde BİS’in avantajlarını gördüm. Tabi ki oradaki uygulamaları burada da isteyeceğiz. Çünkü sistem tek bir ekran üzerinden tüm sistemin özelliklerini gösterebiliyor. Alarm sistemi, sisteme düşen arızalar… Ekran biraz daha geliştirilirse şuan ki aşamaya göre güzel olacak.

Sistemler EN54’E uygun olarak yapıldı?

Sağladığı avantajlar nelerdir? Belli standartlara uymak zorundayız. Bu sistemlerin entegrayonu Avrupa standartlarına uymalı. Eski sistemimizden bahsedeceğim. Amerika standartlarına göre yapılan bir sistemdi. Yedek parça sıkıntısı yaşıyorduk. Bosch’ta böyle bir sıkıntı yaşamıyoruz. Standartlara uygun da üretildiği için yangın güvenliği açısından önemli bir avantaj.

Projeyle ilgili değerlendirme yapabilir misiniz? Gözlemleriniz nelerdir?

Ateksis ile yürütmüş olduğumuz projede sona yaklaştık. Yüzde 5’lik bir kısım kaldı. Tamamıyla bitirilmesini bizim için güzel olacak. Bende bitmiş bir sistemi devralmış olacağım. Sistemin başından beri buradayım. Genel bir test ve bakım yapıldıktan sonra sonuçlarını değerlendireceğiz. Şu aşamaya kadar olumsuz hiçbir faktörle karşılaşmadık. Ateksis teknik destek konusunda başarılı. İstediğimiz zaman buradalar. Yılda iki defa bakım çalışmasını yürütecekler. Yüzde 5’lik kısmı hala eski sistemde. Anonstesit yaptığınız zaman çift anons veriyorsunuz. Çift sistem üzerinden çalıyorsunuz. Böyle bir sistemi yönetmek zor. Bir sistemin arızasıyla uğraşmak var bir de iki sistemle uğraşmak var. Projenin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz.

 

Share