bmvs50

BVMS 5.0’ın fonksiyonları

BVMS 5.0 bir istemci çevrimdışı olduğunda management server bağlı olmasa bile canlı olarak kayıttan izleme, aktarma işlemlerinin sürekli olarak çalışmasını sağlar

Bir önceki yazımızda BVMS 5.0’ın genel özellikleri ve sistem bilgileri hakkında bilgi vermiştim. Bu yazımızda ise BVMS 5.0’ın fonksiyonları ve teknik özelliklerinden bahsedeceğim. Hatırlatmak gerekirse; Bosch Video Yönetim Sistemleri, IP ağı ile dijital video, ses ve veri yönetimi sağlayan kurumsal bir IP video güvenlik çözümüdür. Bununla birlikte Bosch kameraların ve kayıt cihazlarının özelliklerinden yaralanarak Bosch CCTV ürünleri ile uyumlu benzersiz VMS’i sunar.

Fonksiyonlar
Dahili esneklik: Bir istemci çevrimdışı olduğunda management server bağlı olmasa bile canlı olarak kayıttan izleme, aktarma işlemlerinin sürekli olarak çalışmasını sağlar.

Video Recording Manager
(VRM): VRM; veri depolama sistemi iSCSI için yük dengeleme ve arıza yedekleme sağlar ve böylelikle sonraki zamanlarda ilave olarak veri depolama sistemleri ekleme işleminde kolaylık sağlar. Bosch VMS, DIVAR IP serisi; yerel veri depolama iSCSI kaydı, Bosch recording station, video akış ağ geçit kayıt platformlarının kayıttan izleme ve canlı izlemeyi sağlar. Çift arıza yedekleme kaydı, birinci VRM ile kameraların normal kaydı gerçekleştirilir; ikinci VRM ile çift kayıt gerçekleştirilir.
Kameralar: Bosch MPEG-4 ve H.264 IP kameraları, SD ve HDformattaki Autodome kameraları, DVR, Bosch Recording Station- DiBos, Bosch POS-ATM Bridge ve DiBod uyumlu ATM köprüsü ve MPEG-4 ve H.264 video kodlayıcıları destekler.
Uygulama: Otomatik olarak Operatör Client ve Configuration Client güncellemeleri Management serverdan uygulanır. Yapılandırma: Bosch VMS ile bilinmeyen Bosch IP kamera ve video kodlayıcıları o andaki bilinen işlevlerin değerlerini alır; böylelikle sistemi yeni bir kamera modeli eklendiğinde yeni bir Bosch VMS sürümüne yükseltmeye ihtiyaç kalmaz.
Kayıt takvimi: En fazla 10 kayıt ile özel günler ve tatil günlerini içeren takvim oluşturulabilir.
Olay yönetimi: Olayların kullanıcı gruplarına ayrılması, 4 adet kullanıcı olayı ayarlanabilmesi, bir kopyasını oluşturarak olayların ayrı olarak yönetilmesi.
Alarm yapılandırması: 100 farklı alarm önceliği ve takvime bağlı alarm üretimi.
Sıralı Gösterimler: Çoklu seçim ve görüntü panellerine sürükle ve çek ile otomatik sıralı gösterimler ve 25 kameralı önceden tanımlanmış; 100 adıma kadar sahip ve her biri ayrı ayrı bekleme süreli gösterimler.
Kullanıcı yönetimi: Kayıttan izleme, canlı izleme, ses, ek veri gösterimi, PTZ kontrolünü sağlamak için kullanıcı grup başına her bir kamera için ayrı ayrı yetki verilebilir. LDAP uyumu için Microsoft active Directory kullanıcı yönetimi sistemleriyle entegrasyon.
Verimli çalışma: BVMS verimli çalışma için ekipman, kolay kullanım, etkin gözetim, etkin yanıt, etkin incelemeye önem verir. Sistem durum izlenmesi: Bosch kameralar, yazılımlar, bilgisayarlar için sistem durumu izleme. Kişiselleştirme ve arayüzler: Bosch VMS management serverı harici uygulamalar ve SDK komut denetimleri ile kontrol eder ve durumları izler.

Teknik Özellikler
Sistem özellikleri: Aynı kamerayı aynı zamanlı görüntüleyen iş istasyonu sayısı: Çoklu yayın için 100, tekli yayın için 5. Kullanıcı arayüz dilleri: İngilizce, Almanca, Felemenkçe, İtalyanca, Portekizce, Fransızca,İspanyolca, basitleştirilmiş Çince, geleneksel Çince, Rusça, Macarca, Japonca, Çekçe, Danca, Fince, Yunanca, Norveççe, Lehçe, İsveççe, Tay dili, Türkçe, Korece ve Arapça. Ek veriler: Kayıt defterine günlük yazılan ek veriler için kısıtlamalar (girişin kayıtlarda değil yalnızca günlük kayıt defterinde depoanması durumunda geçerlidir).
10*Sanal Giriş (VI), uzunluk
300=3000 karakter: 109 öğe/s (ortalama) 1*VI veri alanı, uzunluk 800 = 8000 karakter:
22 öğe/s (ortalama) 10*VI veri alanı, uzunluk 30 = 300 karakter:
500 öğe/s (ortalama) (öğe = veri girişi olayı)

Kayıtlara yazılan ek veriler için
kısıtlamalar: Bosch VMS olay başına yalnızca en fazla 3200 Bayt (Unicode olarak yaklaşık 3200 İngilizce karaktere karşılık gelir) işlem yapabilir.

LAN için bant genişliği gereklilikleri:
1 Gbps: Operator Client ve Management Server Operator Client ve VRM/DiBos Management Server ve NVR/ VRM/DiBos
Uzaktan erişim için bant genişliği gereklilikleri: >= 300 kbps
Management server özellikleri
Günlük kayıt defteri: SQL Server 2008 R2 SP1 (64 bit sürümü) tarafından desteklenir kayıt defteri boyutu 4 GB’dır.
En yüksek devam eden olay sayısı: En yüksek performanslı sunucu için; günlük kayıt defterli
500 olay/ saniye günlük kayıt deftersiz 1000 olay/saniye günlük kayıt defterli en yüksek tepe değer 5000 olay/saniye. Yönetim sunucusu yedeklemesi: Yedekleme VMware HA kullanılabilir. Yedekleme çözüm- leri için Bosch sistem tasarım mühendisi ile görüşülmelidir. Yazılım sürümleri olarak ESXi Server
5.1.0 U1 yapı 1065491, vCenter Server 5.1.0 U1 yapı 1064983 kullanılmaktadır.Gerekli donanım için, 2 adet DL380p Gen8 yönetim sunucusu, 8 GB RAM ve 4 NIC (her ESXi sunucusu için bir adet DLxxx) 1 adet DL380p Gen8 yönetim sunucusu, 8 GB RAM (izleme özellikli kontrol bilgisayarı için) sanal makine olarak kontrol bilgisayarlarının ESXi sunucusuna kurulması durumunda ihtiyaç yoktur.

Not: Bir iş istasyonu yapılandırma için yeterlidir. Bosch cihaz yazılımına sahip 1x DSA E-Serisi
VRM özellikleri
Sürüm: 3.0 Önceki sürümler desteklenmez. Bosch VMS’nin VRM 3.10 ile uyumlu değildir. Her yönetim sunucusu için en yüksek VRM sunucusu sayısı 125’dir (En fazla toplamda 2000 kamera). En yüksek kayıttan izleme oturumu sayısı 64’tür.

İzleme iş istasyonu bilgisayarı için minimum gereklilikler:
İşletim sistemi olarak Windows 7 Professional veya Ultimate SP1 64 bit sürümü Windows 8.1 olma-
lıdır. CPU, Intel Core i7 4770 3,4 GHz (en fazla 3,9 GHz). 8 GB veya üstü RAM. Boş disk alanı için; tek sunuculu sistemler için 3 GB veya üzeri enterprise sistemler için 5 GB veya üzeri en az %15 boş disk alanınız olmalıdır.

Minimum Management Server ve Configuration Client PC gereksinimleri: İşletim sistemi olarak, 500 kamera için Window 2012 Server R2 (64 bit) veya Windows 2008 Server R2 SP1 (64 bit) gereklidir. CPU, Intel Core i7 4770 3,4 GHz (en fazla 3,9 GHz). 8 GB veya üstü RAM. Boş disk alanı için; 15 GB veya üzeri en az %15 boş disk alanınız olmalıdır.
VRM sunucu minimum PC gereklilikleri: İşletim sistemi olarak Windows 7 Ultimate SP1, Professional Edition SP1 64 bit sürümleri Windows Server 2008 R2 SP1, standart Edition 64 bit sürümleri Windows Storage Server 2008 SP1, standart Edition 64 bit sürümleri. CPU, altı çekirdekli Intel Xeon işlemci E5-2620 (2,0 GHz, 6 çekirdek, 15 MB, 95 W). Minimum 4 GB RAM. Boş disk alanı için; 500 MB en az %15 boş disk alanınız olmalıdır.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir