7isfanbul 1

Bütünleşik Konseptiyle Dünyada Bir İlk; Vialand, İsfanbul

Ateksis, Türkiye’nin en büyük Tema Park’ı olan İsfanbul projesinde Bosch yangın algılama, acil anons, video gözetim sistemleri ve kartlı geçiş sistemleri ile yer almaktadır.

Dünyada ve Türkiye’de bir Tema Park’ı, AVM ve gösteri merkeziyle birleştiren ilk alışveriş, eğlence ve yaşam kompleksi olan İSFANBUL, 650 milyon dolar değerindeki yatırım bedeliyle 26 Mayıs 2013’te ziyaretçilerine kapılarını açtı. Gürsoy Grup bünyesinde faaliyet gösteren ve 600.000m2 bir alana yayılmış olan İSFANBUL, açık ve kapalı alışveriş caddeleri içerisindeki geniş marka yelpazesiyle her yaş ve zevk grubuna uygun alternatifler sunuyor. İSFANBUL Tema Park’ın girişinde tüm görkemiyle yükselen İSFANBUL Şato’su ziyaretçilerine masal dünyasının kapılarını aralarken, gösteri merkezi ise konser alanı, geniş yeşil alanı, göleti ve büyük ölçekli kitlelere hitap edecek daha birçok aktivite alanını içinde barındırıyor. Farklı mimarisi ile dikkat çeken, içinden tramvay geçen İSFANBUL Alışveriş Caddeleri ise 200’ün üzerinde mağazası, yeme-içme noktaları ve aktivite alanlarıyla açık havada alışveriş zevki ve eğlenceyi bir arada sunuyor.

Bünyesinde bulundurduğu AVM ve Tema Park bütünleşik konseptiyle dünyada bir ilki gerçekleştiren Türkiye’nin entegre perakende dünyası
İSFANBUL, ayrıca Atrax Ödülleri’nde “Türkiye’nin En İyi Tematik Eğlence Merkezi” ve Sign of The City Awards’te “Türkiye’nin En İyi Sosyo-Kültürel Projesi” ödüllerine layık görüldü.

Ateksis, Türkiye’nin en büyük Tema Park’ı olan İsfanbul projesinde Bosch yangın algılama, acil anons, video gözetim sistemleri ve kartlı geçiş sistemleri ile yer almaktadır.

Tema Park bünyesinde bulunan 300’ü aşkın kamera ve sistem merkezinin tamamen Bosch sistemine geçişi amacıyla başlattığımız proje hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kameralar kullanılacak alanların ihtiyaçları doğrultusunda 2MP olarak seçilmiştir. Kayıt, izleme ve yönetim çözümü olarak Bosch BVMS teknolojisi kullanılarak, 30 günlük bir kayıt merkezi dizayn edilmiştir. BVMS yazılımı grafik tabanlı olup, operatör hem gelen alarmları hem de tüm kamera sembollerini harita ve mimari plan üzerinde görmekte ve yönetmektedir. Grafik ekran üzerinde oluşan alarmlar sayesinde kullanıcıya hızlı, anlaşılır ve daha doğru tespit etme imkanı vermektedir. Yine aynı grafik ekran üzerinden istenilen bölgedeki kameraların canlı görüntülerine hızlı ve kolay bir şekilde erişilebilmektedir. Akıllı video analiz özellikli bu yeni seri kameralarla müşterimiz tarafından tercih edilecek farklı analiz durumlarıyla birlikte güvenlik en üst seviyeye çıkmış olacaktır.

Tema Park bünyesinde kullanılabilecek Akıllı video analiz özelliklerinin bir kısmından bahsetmek gerekirse;
• Bir alanda bulunan, alana giren veya alandan çıkan nesnelerin algılanması
• Önceden tanımlanmış bir süre boyunca hareketsiz olan nesnelerin algılanması
• Sanal bir çizgiyi geçen nesnelerin sayılması
• Önceden tanımlanan bir alanda belirli bir kalabalık seviyesinin algılanması
• Yerinden kaldırılan nesnelerin algılanması
• Bir rotayı izleyen nesnelerin algılanması
Tüm bu belirtilen özellikler sayesinde Tema Park’ın güvenlik düzeyi Bosch Video Gözetim Sistemleri sistemi aracılığıyla en üst seviyeye çıkmış olacaktır.

Bunlara ek olarak bu yıl içerisinde yeni yapılarla büyümeye devam eden Tema Park’ın yeni inşa bölgelerinin tamamında güvenlik sistemleri olarak Bosch tercih edildi. Tüm yeni yapıların yangın algılama, acil anons, video gözetim sistemleri ve kartlı geçiş sistemleri tarafımızca Bosch markası kullanılarak yapılmıştır. Yeni yapılarda yangın paneli olarak Bosch’un en üst seviye paneli olan FPA-5000 serisi kullanılmıştır. Merkezi yazılım olarak Bosch BIS yangın grafik ekran yazılımı vasıtasıyla tüm alt lokasyonlar grafik ekran üzerinden oldukça esnek bir yapıda izlenmesi mümkün kılınmıştır. Bu yazılım vasıtasıyla işletme ve güvenlik ekibi Bosch yangın paneli bulunan bölgeler bir grafik ekran üzerinden kolaylıkla tespit ederek, müdahale imkanı sağlanmıştır. Acil anons için ise Bosch’un Plena serisi tercih edilmiştir. Tüm bu alt lokasyonlar güvenlik merkezindeki acil anons sistemiyle entegre bir şekilde dizayn edilmiştir. Bu sayede güvenlik merkezinden yapılacak acil durum anonsu tüm Tema Park’ta bulunan alt lokasyonlara da ulaşması sağlanmıştır. Bu ortak haberleşme mantığı aynı zamanda canlı yapılacak etkinlik anonslarının da yine merkezi olarak yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Yine bu yeni lokal yapılarda konumlandırılan kart okuyucu ve parmak okuyucular sayesinde güvenlik önlemleri en üst seviyelere taşınmıştır. Direkt Network’e bağlanan AMC2 AC saha panelleri, yazılım ile TCP/IP network üzerinden haberleşmektedir. AMC2 ‘lerin üzerindeki değişebilen hafıza kartları ihtiyaca uygun büyümenin önünü açmaktadır.

Vialand Tema Park projesinde yangın algılama sistemi, acil anons ve seslendirme sistemi, kartlı geçiş sistemi ve video gözetim sistemleri sistemlerinin kurulumu, eğitimi ve devreye alma çözümleri alanında uzman ekibimiz tarafından üst seviye hizmet anlayışıyla hayata geçirildi.

Bina Teknolojileri hakkında daha fazla bilgi almak için şimdi Ateksis’i ziyaret edin!

Share