BT

Bosch’un Bina Entegrasyon Sistemi ile 7 Adımda Güvenli Ofisler

  1. Ofisteki güvenlik sisteminizin sezgisel bir gücü var mı?

Orta veya büyük ölçekli bir ofisten sorumluysanız, insanların güvenliğini sağlama, riskleri ve dolandırıcılığı önleme, mülkün korunmasını sağlama araçlarına erişiminizin olması artık her zamankinden daha önemlidir. Kullandığınız herhangi bir güvenlik sistemi, ofislerin hem günümüzdeki hem de gelecekteki en zorlu ticari gereksinimlerini karşılamalıdır. Bu, temel bir hırsız alarm sisteminin ötesinde düşünmek ve Kartlı Geçiş Sistemi, Video Yönetimi ve Akıllı Video Analizi gibi akıllı özellikleri birleştiren kapsamlı bir çözüm anlamına gelmektedir. Çünkü ancak o zaman güvenebileceğiniz bir güvenliğe ve korumaya sahip olabilirsiniz.

  1. Kapıyı tehditlere açık mı bırakıyorsunuz?

Ofis binalarının güvenliğini sağlamak için kartlı geçiş sistemi gittikçe önem kazanmaktadır, ancak modern işyerleri geliştikçe, her soruna uygun tek bir çözüm bulmanız mümkün değildir. Bugün, tek tek odalara veya kısıtlı alanlara girişi kontrol etmek ve 9 ila 5’in ötesine uzanan daha esnek çalışma saatlerine hitap etmek olağan bir durumdur, dolayısıyla standart mekanik kilitlerin sınırlarını aşan modern ve güvenilir bir kartlı geçiş sistemi vazgeçilmezdir.

Bosch Güvenlik Sistemleri, iç ve dış mekanlarda güvenilir giriş yönetimi sağlayan kartlı geçiş sistemleri geliştirmiştir. Belirli alanlara erişimi kısıtlamak için, sadece yetkili kişilerin girebilmesini sağlayan son teknoloji okuyucular ve kontrol cihazları kullanmaktadır. Yakın mesafede bulunan video kameralarla ise, yetkisiz erişim girişimlerini izleyebilir ve kaydedebilirsiniz. Sistem ayrıca, tek bir kişinin alana tek geçiş kullanarak girmesini sağlamak için kişi sayımını da garanti etmektedir.

Daha önce de belirtildiği gibi, her ihtiyaca uygun bir sistem yoktur, ancak donanım bileşenlerinin ölçeklenebilirliği sayesinde Bosch sistemleri değişen güvenlik gereksinimlerinize uyum sağlayabilir. Örneğin, Access Professional Edition (APE) yazılımını küçük ve orta ölçekli ofisler için kurabilir, ardından güvenlik gereksinimleriniz büyüdüğünde Bina Entegrasyon Sistemi’nin (BIS) daha kapsamlısı olan Access Engine (ACE) bölümüne geçebilirsiniz. Donanım aynı kaldığı için, herhangi bir uyarlama kolaylıkla yapılabilmektedir.

APE yazılımı 512 okuyucuyu, 10.000 kart sahibini ve 128 kamerayı yönetebilen küçük ve orta ölçekli binalar için idealdir. Yaka kartı kaydı, giriş kontrolü izleme ve video doğrulama ile alarm yönetimi gibi işlevlerle yüksek düzeyde güvenlik sağlar ve yalnızca yetkili çalışanların ve ziyaretçilerin belirli oda ve alanlara girebilmelerini sağlar.

Elbette, etkinlik gibi zamanlarda belirli kapıların sürekli açık kalmasını gerektiren durumlar olacaktır. APE’nin, çalışanlara ve misafirlere belirlenen alanlara kolayca ve rahatça girmelerini sağlayan bir çözümü de vardır.

  1. Güvenlik gereksinimleriniz işletmenizle birlikte büyümek zorunda olduğunda ne olur?

Donanımı değiştirmek zorunda kalmadan yalnızca Bosch Bina Entegrasyon Sistemi’ne (BIS) geçebilirsiniz. BIS; kartlı geçiş, video gözetim, yangın alarmı, genel seslendirme ve acil anons veya hırsız alarm sistemleri gibi alt sistemleri tek bir platformda yöneten bir yazılım çözümüdür. Üstelik, çoklu alana sahip ofisler için tasarlandığından, global olan büyük şirketler için idealdir.

BIS Access Engine (ACE) yazılımı, sunucu başına 10.000’e kadar okuyucuyu ve 80 eşzamanlı işyeri istemcisini ve AMC başına 200.000 kart sahibini yönetir. Güvenlik görevlileri için bir diğer avantajı ise, kart sahiplerinin ve yetkilendirmelerin merkezi kart sahibi yönetimi işlevi aracılığıyla denetlenmesi ve tüm bağlı olayların ve alarmların her bağlantılı siteden izlenmesidir. Dahası, tutarlılık için, çok siteli kart sahibi bilgileri ve erişim yetkileri merkezi bir sunucu üzerinde oluşturulabilir ve tüm bağlı site sunucularında çoğaltılabilir; bu, kart sahibi bilgilerinin her zaman güncel ve her yerde kullanılabilir olduğu anlamına gelir.

  1. Riski azaltmak için doğru hırsız alarm sistemini edinin

Çalışanlarınızı, ziyaretçilerinizi ve fikri mülkiyetinizi korurken tüm çevre kapılarını emniyete almak çok önemlidir. Kapılar iş saatlerinde sayısız kez açılır ve kapanır ve kasıtlı olarak açık bırakıldığında, ofisiniz hırsızlığa karşı açık hale gelir ve çalışanlarınızın güvenliği tehlikeye düşer. Bu sebeple Bosch, tüm kapıların sistem kapalıyken bile düzgün bir şekilde kapatılmasını sağlamak için gelişmiş özelliklerle geliştirilmiş B Serisi ve G Serisi izinsiz giriş kontrol panellerini tasarladı. Bir kapı bir süre açık kalırsa (bir saniyeden 60 dakikaya kadar herhangi bir süre tanımlayabilirsiniz), sistem otomatik olarak harekete geçecek şekilde programlanabilir. Örneğin, çalışanlara kapıyı kapatmak için zaman vermek için tuş takımındaki sesli uyarıyı etkinleştirebilirsiniz. Kapı hala kapatılmadıysa, bir izleme merkezine veya doğrudan ofis yöneticisine bir rapor gönderir ve video ile entegre edildiğinde, olayın görüntüsünü bir mobil cihaza gönderebilir. İşte bu akıllı bir güvenlik örneğidir.

Peki temizlik ekibiniz gibi, çalışma saatlerinin dışında binaya erişmesi gereken insanlar ne olacak? Bosch, misafir sisteminizin tek bir tuşa basarak veya bir kart kaydırılarak çalışma şeklini özelleştirmenizi sağlar.

Bu kontrol seviyesi, belirli alanları devre dışı bırakmanıza, baypas noktalarını atlatmanıza ve temizlik ekibinin veya çalışma saatlerinden sonra çalışan personelin kapılarını açmanıza olanak verirken, sunucu odaları, depo odaları ve yönetici ofislerinin güvenli ve emniyetli olmasını sağlar.

Bosch B Serisi ve G Serisi izinsiz giriş kontrol panelleri kişisel bildirimleri metin veya e-posta ile de gönderebilir. Paneli, size açılış, kapanış ve diğer etkinlik uyarılarını gönderecek şekilde programlayabilirsiniz. Bu sayede, tesisinizdeki ve etrafınızdaki hareketleri takip etmek için yerinizde olmanıza gerek kalmamaktadır.

  1. Video, ses ve veri yönetimi konusunda yardıma mı ihtiyacınız var?

Her ofis binasının, işletmenin yeri, büyüklüğü ve niteliğine bağlı olarak farklı video güvenlik gereksinimleri vardır. Bazı ofisler sadece kayıt ve oynatma gibi temel işlevlere ihtiyaç duyarken, diğerlerinin tam alarm işlevlerine ve farklı bölgelere erişime ihtiyacı olabilir.

Bir video yönetim sistemi, kartlı geçiş sisteminize güvenliğin ileri bir seviyesini ekleyecektir. Örneğin, Bosch Video Yönetim Sistemi (BVMS), küçük ve büyük ofis binaları için IP ağları üzerinden dijital video, ses ve verilerin sorunsuz yönetimini sağlar. Tam olarak entegre edilmiştir ve özel gereksinimlerinize göre ölçeklendirilebilir.

Giriş seviyesi BVMS Viewer, kayıt çözümlerinden canlı ve arşivlenmiş videolara erişme ihtiyacı olan küçük ofisler için idealdir. Adli arama ile büyük bir kayıt veritabanına erişmenizi ve belirli bir güvenlik olayını saniyeler içinde taramanızı sağlar.

Daha büyük ofisler için Bosch, BVMS Professional sürümünün güvenlik işlevlerini detaylandırarak geliştirmiştir. Böylece 2000’e kadar kamera yönetebiliyor ve tam alarm ve olay yönetimi sunuyor. Ayrıca hem Yönetim hem de Kayıt Sunucularının başarısız olması durumunda etkin kalabilmek için yeterince dayanıklıdır; 7/24 güvenli olması gereken kritik ofis uygulamaları durumunda güven sağlamaktadır.

Bosch, çok uluslu şirketlerin genellikle çok sayıda alanda video gözetim sistemlerine erişebilmesinin gerektiği konusunda deneyime sahiptir. Bu nedenle, BVMS Professional, tek bir BVMS sunucusundan, çok sayıda zaman dilimi boyunca 10.000’den fazla siteden canlı ve arşivlenmiş videolara erişmenizi sağlayan bir çözümdür. BVMS Enterprise sürümü ile entegre edildiğinde, birden fazla BVMS Professional sistemi bağlanabilir, böylece ağdaki her ofis, bulundukları yerden bağımsız olarak 200.000 kameraya kadar izleme olanağı sağlayan bir güvenlik merkezinden görüntülenebilir.

  1. Güvenliğin ötesindeki video analizi

Stratejiniz güvenlik düzeylerini önemli ölçüde artırmaksa, video analiz planınızın önemli bir parçasıdır. Güvenlik sisteminizin beyni olarak, video görüntülerini anlamlandırmak ve yapılandırmak için meta veriler kullanır. Aslında, ağınızdaki her video kamera, gördüklerini anlayabilecek ve yorumlayabilecek kadar akıllı hale gelir. Birisi korunan alana yaklaştığında belirli alarm kurallarını ayarlamanız yeterlidir, video analiz çözümü bir kural ihlal edilirse güvenlik personelini uyarır.

Bosch, akıllı analizleri iki formatta geliştirdi. Temel Video Analiz, küçük ve orta ölçekli ticari binalar için idealdir. Alarmları ertelemek ve önceden tanımlanmış bir alana giren kişiyi veya nesneyi tanımlamak gibi gelişmiş izinsiz giriş tespitlerinde kullanılabilir. Ayrıca, arşivdeki videolardan doğru çekimleri anında almanızı sağlar, böylece gerçekleştikleri anda potansiyel tehditlerle başa çıkabilirsiniz.

Temel Video Analiz, park alanlarına izinsiz park yapılmaması, engellenen acil durum çıkışlarının tespit edilmesi veya hiç kimsenin binaya girip çıkış yapmaması gibi sağlık ve güvenlik düzenlemelerini uygulamanıza yardımcı olarak binanın içindeki çalışanların ve ziyaretçilerin güvenliğini artırabilecek  güvenliğin ötesinde çözümler yaratır.

Bosch’un Akıllı Video Analizi, video içeriğinin büyük mesafelere göre analiz edilmesinde benzersiz bir kapasiteye sahiptir. Bu da, daha geniş ofis alanları veya çevre çitleri için idealdir. Ayrıca, gerçek güvenlik olayları ile video verisini yorumlanmasını çok daha zor hale getiren kar, yağmur, dolu ve hareketli ağaç dalları gibi bilinen yanlış tetikleyiciler arasında ayrım yapabilir. Yani, hava ne olursa olsun, tesisleriniz güvendedir.

Güvenlik yapbozundaki son parça, akıllı bir kameradır. Bosch’un en yeni ‘i’ serisi kameraları, en yüksek görüntü kalitesi, en son veri güvenliği önlemleri ve % 80 oranında bit oranı azaltma özelliğine sahiptir. Dahili video analizi sayesinde veri kullanımını tamamen yeni bir seviyeye taşımaktadır.

  1. Öngörülemeyenlere hazırlıklı olmak

Artık, güvenliğinizi sağlamak için Bosch’un aldığı mesafeleri ve bunu mümkün kılan teknoloji hakkında bilgi sahibi oldunuz. Hiç kimse güvenliği tehdit edebilecek bir sonraki olayın ne olduğunu tam olarak bilemeyecek olsa da, Bosch’un deneyim ve uzmanlığı sayesinde her zaman tam olarak hazırlıklı olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

Share