Bosch Autodome IP 4000and5000 series low

Bosch Güvenlik Sistemleri’nden Kamu Güvenliği ve Düzenini Sağlamaya Yardımcı Şehir İzleme Çözümleri

Dev Bir Sorumluluk Günümüzde şehirler oldukça hızlı büyüyor. 2050 yılına gelindiğinde, 3 milyardan fazla kişinin kırsal kesim yerine şehirlerde yaşayacağı düşünülüyor. Bu eğilim, toplum için diğer başka şeylerin yanında yeni zorlukları da beraberinde getiriyor. Mevcut güvenlik konseptlerinin iyileştirilme ve sağlamlaştırılma ihtiyacı giderek daha da artıyor. Yerel yönetimler olası tehditleri önleyerek ya da azaltarak vatandaşları ya da şehrin ticaretini güvence altına almaktan sorumludurlar. Bu tehditlerin arasında vandalizm, hırsızlık ve farklı formdaki birçok suç olayı bulunmaktadır. Ayrıca günlük kamu hayatındaki süreçlerin, örneğin trafik ve kriz yönetiminin etkili bir şekilde sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle kamu kuruluşları, güvenliği, olabildiğince etkili ve en güvenilir şekilde sağlayan ileri teknolojilere yönelirler. Bunun yanı sıra, herhangi bir kaza ya da doğal afet durumunda polis, itfaiye ve hastaneler gibi farklı kuruluşların sistemleri ile direk iletişime geçebilen, kolayca entegre edilebilen akıllı ve kullanıcı dostu sistemlere duyulan ihtiyaç da gün geçtikçe artmaktadır. Bosch Güvenlik Sistemleri, tüm güvenlik gereksinimlerinizi karşılayan bir şehir izleme çözü- mü için yenilikçi, güvenilir, yüksek kalitede eksiksiz bir ürün portföyü sunar. Bosch ürünlerini kullanarak, yatırımınızın hızlı ve kayda değer bir şekilde size geri döneceğinden emin olabilirsiniz.

Güvenlik Kamera Sistemleri ile Şehir İzleme Bosch Ürünleri ve Çözümleri Bosch, güvenlik ve iletişimin etkili bir şekilde yönetilmesini ve şehirlerdeki kamuya açık alanların verimli bir şekilde izlenmesini sağlayan, geniş bir yelpazede birbiriyle haberleşebilen çözümler sunar. IP tabanlı güvenlik kamera sistemleri ürün portföyümüzün sadece bir bölümüdür. Şehirlerin bu tarz güvenlik zorluklarının üstesinden gelmelerinde bir adım önde olmalarını sağlar. Kazaların ve suç olaylarının hızlıca tespit edilmesi, soruşturulması ve birçok örnekte suç olaylarının daha gerçekleşmeden önlenmesinde caydırıcı rol oynar. Bosch’un güvenilir sistemleri, modüler, esnek ve estetik tasarımları ile öne çıkar. Ekipman, yer, güç ya da bakım gereksinimlerini, yani toplam sahip olma maliyetlerini azaltırken, geniş otomasyon fonksiyonları sunarlar. Bosch sistemlerine sahip olarak yalnızca uzmanlık ve kalite satın almış olmaz aynı zamanda profesyonel danışmanlık ve teknik destek hizmetinden de faydalanırsınız.

Bosch ve Güvenilirlik Aşağıdaki senaryolar, Bosch’un, metropollerde, güvenlik ve iletişim konusundaki yüksek standartları karşılamanızda size nasıl yardımcı olacağını göstermektedir. Suç Oranı Yüksek Bölgelerde ve Şehir Merkezlerinde Yasadışı Hareketlerin Tespit Edilmesi ve Önlenmesi Hassas bölgelere yerleştirilen görünür güvenlik kameraları oldukça caydırıcı bir rol oynar. Uyuşturucu satıcılığı, sokak çatışmaları ve vandalizm gibi yasadışı aktiviteler, polis güçleri video gözetim teknolojileri ile desteklendiğinde önemli ölçüde azalır. Değişen ya da zayıf ışık koşulları, hem harici hem dahili uygulamalar için belli zorluklara neden olur. Kullanılabilir görüntüler üretilebilmesi için yüksek duyarlılık, geniş dinamik aralık gibi özelliklere sahip yüksek kalitede kameralara ve gece görüşü için termal ya da kızılötesi teknolojilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Yağmur, kar ya da güneş gibi hava koşullarına maruz kaldıkları için bu kameraların neme, aşırı sıcak ve soğuğa karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Bu da güvenlik kameralarının ve muhafazalarının harici kullanım için özel olarak tasarlanması anlamına gelmektedir. Bosch tüm bu gereklilikleri sağlayan, uygun ürünler üretir. Yüksek çözünürlüklü, termal, kızılötesi destekli ve yüksek hızlı hareketli kameraları içeren geniş ürün yelpazemiz her türlü çevre koşulunda ihtiyaçlarınızı karşılar.

Kalabalıkların İzlenmesi Turistik bölgeler ve diğer kalabalık alanlar önemli güvenlik sorunlarına neden olurlar. Güvenlik kamera sistemleri, vatandaşların can ve mal güvenliği tehdit edildiğinde polislere ve diğer güvenlik güçlerine, hızlı ve etkili bir şekilde cevap vermelerinde yardımcı olur. Video gözetim sistemleri turistik bölgeler, toplu taşıma tesisleri, stadyumlar ya da sokak etkinlikleri gibi kalabalık grupların toplandığı bölgelerde, ilgili mercilerin olası tehditleri hızlı bir şekilde tespit etmelerine yardımcı olur. Akıllı kullanıcı arayüzü, operatörlerin olayın tam olarak nerede gerçekleştiğini bilmelerine ve haritalar üzerinden ilgili kameraları işaretlemelerine destek olur. Otomatik sanal turlar kritik bölgelerin periyodik olarak farklı ve çok sayıda kamera tarafından izlenmesini sağlar. Monitör yapılandırmasındaki esneklik, operatörlerin doğru zamanda doğru bölgeleri izleyip dikkatini vermesine yardımcı olur. Örneğin, gündüzleri bir tren istasyonunun girişini, geceleri ise bir banka şubesini izleyebilirler.

Suçla Mücadele Bir sokak etkinliği sırasında bir suç işlendiğinde, video gözetim sistemi güvenlik güçlerine hızlı ve uygun aksiyon almaları konusunda yardımcı olur. Kayıtlı kamera görüntüsü mahkemede adli delil olarak da kullanılabilir. Sabit kameralar eş zamanlı izleme yapılabilmesi için hareketli kameralar ile desteklenebilir. Operatör, kontrol merkezinde, kameraları bir kontrol kumandası ya da iş istasyonu üzerinden kontrol eder. İleri sinyal kodlama ve iletim teknolojisi operatörün cevap verme süresindeki gecikmeleri en aza indirir. Çeşitli zaman dilimlerinde alınan kamera görüntülerine ihtiyaç duyulan soruşturmalar için, güvenlik kamera sisteminin kayıt depolama kapasitesi oldukça önemlidir. Bu, video sıkıştırma ve kayıt teknolojilerinin yanı sıra, farklı ihtiyaçları karşılamak için kayıt kapasitesinin esnekleştirilmesini de gerektirmektedir. Özellikle hassas bir veri söz konusu olduğunda, esneklik, yedekleme ve koruma oldukça önemlidir.

Trafik İzleme Video gözetim sistemleri, en önemli kesişim noktaları başta olmak üzere merkezi olarak trafik izleme yapılmasına olanak sağlar. Sistem, herhangi bir kaza durumunda acil servislerle iletişime geçilmesinde ve adli mercilere bilgi sağlanmasında yardımcı olur. Enkazların kaldırılması ya da arızalı ekipmanların tamir edilmesi için yol ekiplerinin olay yerine yönlendirilmesini sağlar. Kameralar aynı zamanda trafik yoğunluğu ile ilgili bilgi toplanmasına da yardımcı olur. Bu bilgi, trafik ışıklarının yeniden programlanmasında ve trafik akışının iyileştirilmesinde kullanılabilir. Böylece sistem trafik yoğunluğunun azaltılmasında da rol oynar. IP video akışları kablolu ya da kablosuz ağlar üzerinden gerçekleştirilebilir, böylece tüm şehirdeki kameralardan gelen görüntüler tek bir kontrol merkezinde izlenebilir. IP kameraların düşük bant genişliği ve ileri ağ kapasiteleri bunu oldukça kolaylaştırır.

Trafik Kurallarını İhlal Edenlerin Yakalanması Plaka tanıma kameralarımız günün her saatinde, her türlü hava ve ışık koşulunda, araç hızlı seyretse bile plakayı okuyabilmektedir. Akıllı Video Analizi, herhangi bir şahıs ya da araç yasak bölgeye girdiğinde ya da şüpheli bir hareket yaptığında bir alarm yaratarak operatörleri uyarır. Ayrıca ilgili videonun araştırılması sırasında kaybedilen zamanı da büyük oranda azaltır.

Zorlu Çevre Koşullarına Uyum Sağlama Hortum, sel ya da deprem gibi doğal afetler ya da insan kaynaklı bir felaket meydana geldiğinde, güvenlik kamera sistemleri hasar tespiti yapılmasına, yaralıların yerinin tespit edilmesine, kurtarma ekiplerinin koordine edilmesine ya da yağmacılık gibi suç olaylarının tespit edilmesine yönelik faydalı bilgiler sunar. Bosch Yönetim Yazılımı – Entegrasyon İhtiyaçlarınızı Karşılayan Çözüm Olası tehlikeleri izlemek yönetmek için kurulan tüm sistem ve ekipmanların yönetilmesi ve koordine edilmesi ciddi bir iştir. Bosch’un yönetim sistemleri, tüm güvenlik sistemlerini tek bir operatörün izlemesine ve yönetmesine olanak tanıyan ileri bir kullanıcı arayüzü içerir. Ayrıca, herhangi bir IP ağı üzerinden dijital video, ses ve verileri eşsiz bir şekilde yönetir. Kritik bir durum ortaya çıktığında, sistem lokasyon haritası üzerinde alarmı, kaynağın yerini belirten sembol ve seslerle gösterir. Alarmlara uygun ve hızlı cevap verilebilmesi için kullanıcılar oluşturdukları senaryolara göre iş akışlarını da belirleyebilirler.

Entegre Bina Yönetimi için Eksiksiz Çözüm Bina yönetimi ile ilgili gereksinimler ne kadar karmaşık ve kapsamlı olsa da Bosch’un Bina Entegrasyon Sistemi (BIS) ihtiyaçlara esnek bir şekilde cevap verir ve kolayca kullanılır. Yangın algılama, hırsız alarm, video gözetim, kartlı geçiş kontrolü ve acil anons gibi çok sayıda teknik sistem, tek bir modüler platform tarafından birbirine bağlanır. BIS kullanıcıya, sistemdeki her bir dedektöre kadar organizasyonla ilgili genel bir görü- nüm sunar. Sistem başka marka güvenlik ve bina yönetim sistemleri ile entegrasyonu kolaylaştıran IT standartlarına dayanır. Bu da, mevcut sisteminizi yani yatırımınızı koruyarak üst düzey verimliliği ve uyumluluğu garanti altına almanıza yardımcı olur.

Share