ProductPhoto Web all 1347049099

BIS Automation Engine 4.3 ile can ve mal güvenliğiniz korunuyor

 

  • BIS Automation Engine 4.3; yangın ihbar sistemleri, hastanelerde, okullarda, otellerde, alışveriş merkezlerinde, endüstriyel yapılarda ve daha birçok yapılarda can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla kullanılan bir sistemdir.

Ülkemizde ve dünya da çeşitli sebeplere bağlı olarak meydana gelen yangınlarda can kaybı ve maddi zararlar görülmektedir. Oysaki yangın ilk çıktığı anda tespit edilip, gerekli müdahaleler yapılırsa, can kayıpları önlenebilir ve ortaya çıkabilecek maddi zararlar minimuma indirilebilir. Buradaki en önemli nokta, yangının yayılma hızına karşı zamanla yarışılmasıdır.

Detektörlerden, butonlardan ve akış anahtarlardan alınan alarm bilgisi yangın paneline aktarılır. Yangın paneli gelen alarm bilgisi ile daha önceden hazırlanmış olan senaryoyu uygular. Örneğin, acil anonsu başlatır, tehlikeli olabilecek birimleri deaktif ederek tahliye için zaman kazandırır, asansörleri tahliye katına çeker, damperleri çalıştırır, görsel uyarıları aktif eder. Yangın danışmanının risk raporuna göre gerekli senaryolar belirlenir ve çeşitlenir.

Yangın ihbar sistemleri, hastanelerde, okullarda, otellerde, alışveriş merkezlerinde, endüstriyel yapılarda ve daha birçok yapılarda can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla kullanılır. Yapıların kompleks oluşu, kullanılacak olan ekipman adetlerini belirler. Ekipman adeti arttıkça birden fazla yangın paneli ile kontrol sağlanır. Paneller birbirleri ile iletişim halinde olmak zorundadır. Bu panelleri tek bir merkezden izlemek ve kontrol etmek için BIS Automation Engine yazılımı kullanılır.

Automation Engine (AUE) BIS ailesindeki ana modüllerden biridir. Tek Engine olarak veya diğer Engine’lerle birlikte çalışır. Ana işlevi yangın ve güvenlik alarm panellerine bağlanmak ve bunları izleyip kontrol etmektir.

BIS Automation Engine ile haritalar eklenebilir. Bu haritalar, yangın algılama sistemi projelerini içerir. Bu haritalarda alarm gelen dedektörün hangi mahalden alarm verdiğini, butona hangi kattan basıldığını, akış anahtarının nereye bağlı olduğunu görebilirsiniz. Alarm gelen mahalin öğrenilmesi durumunda müdahale ekibinin en kısa zamanda o bölgeye ulaştırılması sağlanır. Aynı zamanda bölgenin tahliyesi en kısa sürede ve güvenli şekilde gerçekleştirilir.

Aktif olduğu sürece gerçekleşen tüm olayların bilgisini hafızasında saklamaktadır. Ortam kontrol altına alındığında, yaşanılan olayın neden ve nasıl kaynaklandığını hafızasına bakılarak öğrenilebilir.

BIS ve diğer Engine’ler gibi, Automation Engine de Windows işletim sistemine sahip standart bir bilgisayarda çalışır. OPC arayüzü ile sunucu yangın paneline IP üzerinden bağlanır.

BIS 4.3 Versiyonuna aşağıdaki yeni özellikler eklenmiştir;

  • BIS 4.3 versiyonu diğer versiyonlardan farklı olarak Windows 10 işletim sisteminde kurulabilir ve kullanılabilir.
  • SQL Server 2014 SP1  desteklemektedir.
  • BIS  her merkez sunucu için 64 yerel sunucuyu desteklemektedir.
  • Mevcut olaylar ve mesaj kısıtlamalarına uyulduğu sürece BIS sunucusu başına maksimum 80 operatör müşterisi desteklenmektedir.
Share