ISTMA Exterior 1

Ateksis’ten Hilton İstanbul Maslak’a Entegre Çözümler

Summa inşaat tarafından yapılan Hilton İstanbul Maslak, birinci sınıf otelcilik anlayışını Türkiye’de iş ve eğlence dünyasının kalbine getiriyor.

Hilton İstanbul Maslak, Hilton’un Türkiye’de halihazırda faaliyet gösteren 61 oteli arasına katıldı ve konaklama sektörünün amiral gemisi Hilton Hotels & Resorts markasının en yeni üyesi oldu. Atatürk Havalimanı’na 30 dakika uzaklıkta, metroya, iş merkezlerine, lüks alışveriş merkezlerine ve konser salonlarına ise yürüme mesafesinde olan otelde Deluxe Odalar, Kral Dairesi ve Süit odalar dahil 284 adet modern, ferah oda mevcut. Odaların tamamı işlevsel tasarımları ve enfes şehir manzaralarıyla dikkat çekiyor. Executive katlarda konaklayan misafirler ise Executive Lounge’da kontinental kahvaltı ve lezzetli atıştırmalıklar eşliğinde rahatça dinlenme veya çalışma ayrıcalığı elde ediyor.

Ateksis Akıllı Teknoloji Sistemleri olarak Hilton İstanbul Maslak projesinde Profesyonel ses, görüntü, multimedya otomasyon, canlı yayın altyapısı ve digital signage sistemlerinin tasarımını, kurulumunu ve devreye almasını gerçekleştirdik. Kullanılan malzemeler, çok amaçlı olarak kullanılmak üzere tasarlanan proje için önde gelen markaların ürünleri arasından seçildi.

Proje kapsamında, Hilton standartlarında 22 adet toplantı salonu, Resepsiyon, Lobby, Lobby lounge, Zaxi restoran – Bar, Spa-fitness, Üçe bölünebilir balo salonu, Cupalo etkinlik salonu, 24. Kat, 26.Kat ve 27.Kat’larda Executive Lounge’lar bulunuyor.

Toplantı salonlarında, salonların büyüklüğüne göre adetleri değişen 2 yollu profesyonel tip tavan hoparlörleri, kablosuz mikrofonlar, kürsü mikronları, 5000- 6000 Lümen aralığında Full HD projeksiyon cihazları ve motorlu projeksiyon perdeleri kullanılıyor. AV otomasyon sistemi ile teknik ekip ve müşteriler tarafından, ses, görüntü, salon aydınlatması ve klima kontrolü yapılabiliyor. Kontroller iPad üzerinde oluşturulan kullanıcı dostu bir ara yüz üzerinden sağlanıyor.

Resepsiyon, Lobby ve Lobby lounge alanlarında, 2 yollu profesyonel tavan tipi hoparlörler ve düşük frekanstaki sesleri verebilmek için tavan tipi bas hoparlörler hoparlörler kullanılıyor. Sistemin merkezi resepsiyonda olup, ses kontrolü resepsiyondaki bilgisayara yüklenen ara yüz üzerinden yapılıyor.

Zaxi Restaurant & Bar’ın iç kısımda, 2 yollu profesyonel tavan tipi hoparlörler ve tavan tipi bas hoparlörler, dış alanda ise 2 yollu kabin hoparlörleri kullanılıyor. Sistem merkezinde ise bu hoparlörleri besleyecek uygun güçte amplifikatörler ve müzik kaynakları bulunuyor. Ses ve genel aydınlatma kontrolü oluşturulan kullanıcı dostu ara yüz üzerinden iPad kullanılarak yapılıyor.

 

SPA, bekleme alanı, masaj odaları ve kapalı yüzme havuzundan oluşmaktadır. Her bölge farklı bir zone grubu olarak tasarlanmıştır. Tüm bölgeler resepsiyondaki bilgisayardan kontrol edilebildiği gibi her bir bölgedeki seviye kontrol anahtarları üzerinden de bağımsız olarak kontrol ediliyor.

Fitness alanında, 2 yollu 100 Watt gücünde kabin hoparlörler ve 10” boyutunda 350Watt gücünde bas hoparlörler bulunmaktadır. Sistemin merkezi eğitmen odasında olup, salondaki panel üzerinden ses seviyesi ayarlanıp, farklı müzik kaynakları seçilebiliyor.

 

Üçe Bölünebilir Balo Salonunda, salonun değişken yapısına uygun bir altyapı sistemi hazırlandı. Bu değişken yapıya uygun olarak her bir bölüm bağımsız çalışabildiği gibi salon bir bütün olarak da çalışabiliyor.

Seslendirme sisteminde, 60 Watt’lık profesyonel tip 2 yollu tavan tipi hoparlörler kullanıldı. Salonun yapısı gereği farklı senaryolar düşünülerek, salonun birçok noktasına bağlantı panelleri konuldu. Bu bağlantı panelleri sayesinde salonda herhangi bir alanda kurulmak istenecek sahneye profesyonel portatif ses sistemleri (Hoparlörler, Bas Hoparlörler, Monitör Hoparlörler) kolayca bağlanıp sistem kurulabilir.

Video sisteminde, 2 adet 600×375 cm ve 1 adet 400x225cm perde bulunuyor. Salonun büyüklüğüne ve bu ölçüdeki perdelere uygun 1920×1080 çözünürlüğe sahip projeksiyon cihazları kullanıldı. Seslendirme sisteminde olduğu gibi sahnenin birçok noktasına bağlantı panelleri konuldu. Salondaki perdelere kontrol odasından veya bağlantı panellerine bağlanacak herhangi bir kaynaktan sistem merkezindeki HDMI matrix switcher sayesinde istenen görüntü aktarılıyor.

AV otomasyon sisteminde, her bölünebilir salon için duvara montajlı birer adet 5’inçlik dokunmatik kontrol panelleri bulunuyor. Bu paneller ile birlikte, iPad üzerinden ses, görüntü ve salon aydınlatması kontrol ediliyor.

Cupolo Etkinlik Salonu, seslendirme sisteminde salonun mimarisine uygun 150Watt gücünde kabin hoparlörleri seçildi. Balo salonunda olduğu gibi, salonun sahne kısmına bağlantı panelleri koyuldu. Bu bağlantı panelleri sayesinde profesyonel portatif ses sistemleri (Hoparlörler, Bas Hoparlörler ve Monitör Hoparlörler) bağlanıp kullanılabilir.

Video sisteminde, 5 adet 1920×1080 çözünürlüğe sahip projeksiyon cihazları ve 5 adet 250cm x 156cm projeksiyon perdeleri bulunuyor. Salondaki perdelere kontrol odasından veya bağlantı panellerine bağlanacak herhangi bir kaynaktan sistem merkezindeki matrix switcher sayesinde istenen görüntü aktarılıyor.

AV otomasyon sistemi ile ses, görüntü ve salon aydınlatması kontrol edilebiliyor.

  1. Kat ve 26. Kat Executive Lounge, ses sisteminde, 2 yollu profesyonel tavan tipi hoparlörler kullanıldı. Bu hoparlörlere uygun güçte amplifikatörler verildi. AV Otomasyon sistemi ile ses ve aydınlatma kontrolü yapılabiliyor.

27.Kat Executive Lounge, ses sisteminde, 100Watt gücünde 2 yollu profesyonel kabin hoparlörleri, kablosuz el ve kafa tipi mikrofonlar bulunuyor.

Video sisteminde, 350cm x 218cm boyutlarında portatif perde ve özel lense sahip 1920×1080 çözünürlüğe sahip projektör verildi. Diğer mahallerde olduğu gibi AV otomasyon sistemi ile ses, görüntü ve aydınlatma sistemlerinin kontrolü iPad üzerinden yapılıyor.

 

Projenin profesyonel ses, görüntü, multimedya otomasyon, canlı yayın altyapısı ve digital signage sistemlerinin yanı sıra, bina elektroniği sistemlerinin tedariği ve devreye alması da Ateksis tarafından gerçekleştirildi.

Bina Elektroniği kapsamında; yangın algılama sisteminde Siemens Cerberus serisi kullanıldı. Yaklaşık 3.000 adresli noktadan oluşan yangın algılama sisteminin kontrolü, operasyon merkezinde 2 adet yangın alarm paneli üzerinden gerçekleştirilmektedir. Otel odalarında, her biri merkezden ayrı ayrı adreslenen ve senaryo gereği öncelikle otel odasındaki misafiri uyaran 325 adet sirenli duman detektörü tabanı kullanıldı. Yangın algılama sistemine bağlı görsel uyarı olarak da direkt olarak yangın loop’una bağlanan adresli flaşörler bulunmaktadır. Bu sayede her flaşör ayrı ayrı çalıştırılabildiği gibi, senaryoda istendiği şekilde belli bir kat veya yangın bölgesi de senkronize olarak aktif hale getirilebilmektedir.

Oteldeki  engelsiz odalarda kullanılan ipli çağrı ekipmanları da, yangın algılama sistemine giriş modülü üzerinden entegre edilerek 24 saat güvenlik merkezinden takip edilebilmektedir.

Kapalı Devre Televizyon (CCTV) ya da kamera güvenlik sisteminde Bosch marka kameralar kullanıldı. Dahili, harici, hareketli tiplerden oluşan ve toplamda 250 adet kameranın bulunduğu yapıda, sistem merkezinde kayıt Bosch VRM ve sistem yönetimi Duetron Video Yönetim Yazılımı ile yapılmaktadır. Operasyon merkezinde 8 adet monitörle hem canlı izlemeler hem de gerektiği durumlarda 30 gün öncesine kadar kayıtlı görüntüler izlenebilmektedir.

Oteldeki acil anons ve müzik yayın sistemi, Bosch’un en yüksek segment – dijital özellikle Praesideo serisi cihazlarla sağlanmaktadır. Ses sinyalinin dijital olarak taşındığı, tüm sistem bileşenlerinin tam süpervize olduğu yapı, toplam 48 seslendirme bölgesinden oluşmaktadır. Söz konusu acil anons sistemi hem acil durumlarda oteldeki misafirleri doğru şekilde yönlendirmek hem de istenildiği takdirde istenilen seslendirme bölgelerine arka plan müziği yayını yapmak üzere kullanılacaktır. Anons sisteminin tüm ekipmanları, tıpkı yangın algılama sisteminde olduğu gibi EN54 standartlarına uygun olarak seçilmiştir. Hoparlör hatlarında kullanılan hat sonu kartları sayesinde, herhangi bir seslendirme bölgesinin hattının kopması veya kısa devre olması halinde operatör hangi bölgede problem yaşandığını görüntüleyebilmektedir. Kendine ait güç ve akü üniteleri sayesinde UPS’ten gelen enerjinin kesilmesi durumunda dahi sistem çalışmasına devam etmektedir.

Share