Afyon park avm

Ateksis ve Elit Elektronik’ten Park Afyon AVM ye Entegre Çözümler

Afyon Girişim A.Ş. tarafından gerçekleştirilen; Afyon Karahisar’ın şehir merkezinde 45.000 metrekarelik alana inşa edilen bölgenin en büyük alış veriş merkezi Park Afyon Avm’nin Yangın algılama sistemi, IP CCTV sistemi, kartlı geçiş sistemi, seslendirme ve acil anons sistemlerinin kurulumu  Ateksis ve Elit elektronik tarafından hayata geçirildi.

Afyon Karahisar’ın şehir merkezinde, 45.000 metre kare inşaat alanına kurulan ve yaklaşık 150 mağazayı barındıran Park Afyon Alışveriş Merkezi geçtiğimiz Eylül ayında hizmete açıldı. Afyon Girişim A.Ş tarafından gerçekleştirilen ve yönetim hizmetlerinin ECE Türkiye’nin üstlendiği AVM içerisinde; uluslararası tekstil markaları, çok katlı mağaza, süpermarket, teknoloji marketi, çocuk eğlence merkezi, buz pisti, bowling salonu, sinema ve 2000 kişi oturma kapasiteli yeme içme alanının dışında seçkin kafe ve restoranlar da yer alıyor.

Elit elektronik ve güvenlik şirketinin zayıf akım sistemlerini yüklendiği projede, teknik personelleri ile zayıf akım sistemlerinin saha kurulumları ve devreye alımını Ateksis ve Elit elektronik gerçekleştirdi.

Alışveriş merkezinin güvenliği için tesis edilen IP tabanlı CCTV sisteminde 300 adet kamera kullanılmıştır. Tüm giriş-çıkış noktaları, asansör girişleri, koridorlar, yemek alanı, teras ve otopark alanları bu kameralar yardımıyla 24 saat izlenmekte ve kayıtları oluşturulmaktadır. Ayrıca 8 adet kapısı bulunan alışveriş merkezine kartlı geçiş sistemiyle dış güvenlik sağlanmış oldu.

Olası bir durumda devreye giren; içinde 11 adet ayrı paneli barındıran 4000 adres kapasiteli yangın alarm sistemi kurulmuştur. Tüm kurulumlarda Bosch markasının kullanıldığı projenin kapsamında, 42 zon olarak tasarlanan presedio acil anons seslendirme sistemi de oluşturulmuştur.

Park Afyon AVM’ deki tüm dükkanlara hırsız alarm sistemi üzerinden; panik butonu ve yangın kapılarını izleme kontakları entegre edilmiştir. Ek olarak alışveriş merkezinin içindeki 4 adet engelli WC sinde kullanılan ipli çağrı butonu ve flaşörlü sirenler, hırsız alarm sistemi üzerinden çalıştırılmıştır.

Yangın algılama, kartlı geçiş ve hırsız alarm sistemi; Bosch markası olan modern web ve script teknolojileriyle uyumlu BİS sistemi ile çözülmüş olup, CCTV sisteminde kullanılan Duetron’ da BİS’ e entegre edilmiştir. Bu entegre olan sistemlerde acil anons sistemi de bir bütün olarak çalışmaktadır.

Share