otel

Ateksis ’ten uluslararası otellere projelendirme ve uygulama esasları

Seyahat ederken konfor ve rahatlığı arayanlar için, konakladıkları alanlarda can ve mal güvenliği, ilk sırada yer alan önemli bir kıstastır. Tüketici tarafından talep edilen hizmetlerin zaman geçtikçe artmaya devam etmesiyle, otellerin konuklar tarafından tercih edilebilmesi için temel ihtiyaçlar dışında güvenlik ihtiyacına da sorunsuz olarak çözüm üretmesi ve hizmet sunması önemlidir.

Otel Güvenliğinde Genel Detaylar

  • Şehir veya turistik alanlardaki otellerin çevre güvenliğinin ve bina güvenliğinin gerekli özenle yapılması ve olanakların sağlanması şarttır.
  • Olası bir yangın anında acil müdahele edebilecek son teknolojik akıllı ürünlerle desteklenmesi, acil anons sistemine sahip olması gerekir.
  • Otelde konaklayan misafirlerin konfor ve güvenliği için çevre güvenliğinde kullanıma uygun kameralarla desteklenecek bir kurulum yapılması önemlidir.
  • Otel güvenlik merkezinden; tüm kameraların yönetimi, izlenmesi ve kaydının bir koldan gerçekleştirilmesi önemlidir.

Ateksis, yer aldığı projelerde son kullanıcılara akıllı ürünlerle; Yangın Algılama, CCTV ve Genel Seslendirme sistemlerinin kurulumlarını bu esaslar doğrultusunda uyguluyor.

Ateksis Proje Satış Mühendislerinden Deniz Bayezit, Ateksis’ in çözüm ortağı olarak hizmet verdiği otel projelerindeki çalışma şeklini Technews okuyucularıyla paylaştı.

Yangın Algılama ve Genel Seslendirme Sistemleri’nde tasarım ve ürün seçimlerinin standartlara uygun olarak yapılmasına özen gösterilmektedir. Yangın algılama sistemlerinde, Bosch yangın algılama panellerini kullanarak, otel odalarında adreslenebilir duman detektörleri yerleştiriyoruz.

Otel genel seslendirme ve acil anons sistemlerinde özellikle, Bosch ’un gelişen teknoloji ile beraber geçen yıl piyasaya çıkardığı Paviro serisi tercih edilebilir. Genel alanlardaki merkezi seslendirmenin yanında, SPA, Fitness ve özel odalarda ayrıca lokal merkezlere de kurulum sağlanıyor. Plena Matrix sisteminin uygun olarak yerleştirilebileceği bu lokal sistemler müşterilerin her odada birbirinden bağımsız olarak müzik seçimlerini yapmasını sağlıyor.

CCTV sisteminde kullanılan HD ve Full HD kameralarla güvenliği eksiksiz olarak sağlıyoruz. Otel içindeki genel alanlarda, tasarım da göz önünde bulundurularak sabit HD dome tipi, dış ortamda ise dahili Infrared’i bulunan, entegre muhafazaya sahip ve Power Over Ethernet özellikli Full HD kameralar tercih edilebilir. Otel güvenlik merkezinden tüm kameraların yönetimi, izlenmesi ve kaydı gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

Otellerdeki Yangın algılama, seslendirme ve CCTV sistemleri Bosch ’un BIS (Building Integration System) sistemi sayesinde birbiri ile yazılım üzerinden tam entegre olmuş şekilde çalıştırılıyor. Bu entegrasyonla; sistemlerden herhangi birinde oluşan bir alarm durumu, senaryoya bağlı olarak diğer sistemleri de harekete geçirerek alarm durumunda en hızlı ve hatasız güvenliği müşterilerine ve çalışanlarına sunmuş oluyor. Operatörler, tüm alarm/arıza bilgilerini güvenlik merkezindeki grafik ekran ve otel planları üzerinden görebildiği gibi, gerçekleştirmesi gereken işlemleri de yine bu ara yüz üzerinden sağlıyor.

Share