20160310de570647 e873 4d00 84a7 d7c09816610d

Ateksis, ‘Dünyanın En İyi Rezidansı’ Ödülüne Sahip Quasar İstanbul Projesi’nde

Dünya gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri arasında kabul edilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Rezidansı” dalında ödül alan Quasar İstanbul projesinde; genel seslendirme ve acil anons sistemi üst seviye hizmet anlayışıyla Ateksis tarafından hayata geçirildi.

3 ayrı merkezin sistem odasından bina güvenlik merkezleriyle bağlantılı masaüstü anons mikrofonları bulunmaktadır. Bu mikrofonlar ile her bir kulenin istediğimiz bir katına koridor ve oda içlerine ayrı ayrı canlı anons ve üzerindeki tuş takımına kaydedilmiş, acil durum veya tahliye kayıtlı mesajlarını gönderebilmektedir.

İsviçreli yatırım fonu Viatrans ve Meydanbey Ortak Girişimi tarafından hayata geçirilen ve lüksün simgesi haline gelen ‘Quasar İstanbul Mecidiyeköy’ eski likör fabrikası arazisi üzerinde, eski Ali Sami Yen Stadyumu’nun hemen yan tarafında yer almaktadır. İsviçre’nin kalite ve mükemmelliyet anlayışı Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Rezidansı” ödülü ile tescillenen Quasar İstanbul projesi 23.700 metrekare arazi üzerine konumlandırılmıştır. 25 süit ve 187 standart odanın dahil olduğu toplam 212 odadan oluşan Fairmont Quasar Otel,  63 adet Otel Markalı Servis Apartmanı Dairesi olarak adlandırılan Fairmont Rezidans, 175 adet konut ve home office dairesinden oluşan Quasar Rezidans, Podyum Ofis Alanları ve 4 kafe ile 17 mağazadan oluşan AVM den oluşmaktadır.

İstanbul’un kalbinde şehrin akışını değiştiren, mükemmellik anlayışı ile yaşam standartlarını yeniden tanımlayan Quasar Rezidans, sıra dışı yaşam alanlarını ofis ve ticari ünitelerle birleştiriyor.

Quasar projesinin ortak alanlarını tasarlayan, iç tasarım dünyasında ‘Knotted Chair’la başlayan Wanders, 2003’te Newsweek tarafından Avrupa’nın en önemli değişim liderleri arasında gösterilmiştir. Washington Post yorumuyla: “Marcel Wanders; tasarım dünyasının favori starı.”

Quasar projesinde, Ateksis olarak Bosch’un en üst seviye seslendirme ve acil anons sistemi olan Preasideo ile yer almaktayız.

Seslendirme sistemimizde her blok altında birbirinden bağımsız bir şekilde yer alan sistem merkezlerimiz mevcuttur.  Toplamda farklı güç çıkışlarına sahip 92 amplifikatör ve 277 adet ses bölgesi ile mimari tasarıma ve uluslararası standartlara uygun hoparlörler kullanıldı.

Otel ve Rezidans kulesindeki katlardaki zone mantığımız konut-oda içi ayrı, koridor hatları ayrı olacak şekilde düşünülmüş ve tasarlanmıştır. İstenildiği takdirde asansör hatlarına müzik yayını yapılabilmektedir.

3 ayrı merkezin sistem odasından bina güvenlik merkezleriyle bağlantılı masaüstü anons mikrofonları bulunmaktadır. Bu mikrofonlar ile her bir kulenin istediğimiz bir katına koridor ve oda içlerine ayrı ayrı canlı anons ve üzerindeki tuş takımına kaydedilmiş, acil durum veya tahliye kayıtlı mesajlarını gönderebilmektedir.

Blokların yangın algılama sistemine entegrasyonu yapılan Bosch preasideo sistemi, yangın anında, yangın çıkan bölgeye tahliye anonsu yapılarak acil bir durumda blokların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca güvenlik merkezlerindeki anons mikrofonları sayesinde her hangi bir tahliye gerektirecek acil durum da, istenilen bir kata veya tüm kule katına canlı anons veya kayıtlı tahliye anonsunu gönderebilir.

Sistem merkezlerinde bulunan yedek amplifikatörler ile her hangi bir amfinin arızalanması durumunda sistemde herhangi bir kayıp olmadan yedeği otomatik olarak devreye girmekte ve sistem çalışmasının sürekliliği de sağlanmıştır.

Share