ankara hastanesi dis

Ankara Memorial Hastanesi zayıf akım sistem kurulumları gerçekleşti

Memorial Sağlık Grubu, başkentte 10’uncu hastanesini geçtiğimiz günlerde açtı. Ateksis olarak bir dünya hastanesi olarak tasarlanan projenin; yangın algılama sistemi, acil anons ve seslendirme sistemi, CCTV sistemi, kartlı geçiş sistemi, Mitel MXONE IP telefon santral sistemleri, Ascom alarm Dect sistemlerini başarıyla uygulamaya aldık.

Türk sağlık sektöründe uluslararası arenada bilimsel ve tıbbi başarıları ile hizmet veren Memorial Sağlık Grubu, başkentte 10’uncu hastanesini geçtiğimiz günlerde açtı. 42 bin metrekarelik kapalı alan ile başkentin en büyük hastanelerinden birisi olan Memorial Ankara, 60’ı yoğun bakım ünitelerinde olmak üzere 230 yatak kapasitesi, yoğun bakım odaları, tam donanımlı 11 ameliyathane ve 63 polikliniği ile bir dünya hastanesi olarak tasarlandı. Ateksis olarak Memorial Hastaneler Grubu ile yangın algılama sistemi, acil anons ve seslendirme sistemi, CCTV sistemi ve kartlı geçiş sistemi olmak üzere anlaşmaya varıldı. Tüm sistemlerde Bosch marka ürünler kullanıldı.

Yangın algılama sistemi

Modüler yapıda olan FPA-5000 yangın alarm panelimiz, 15 loop ve 1512 adres kapasitesine sahip olacak şekilde 1 adet kullanılmıştır. Yangın algılama sistemindeki tüm ekipmanlar, adresli tercih edilmiştir. Bina entegrasyon sistemi ile tüm sistemler grafik ekran yazılımı izlenmekte ve bu sayede olası bir yangın ihbarına karşılık daha hızlı müdahale imkanı tanımaktadır.

Acil anons ve seslendirme sistemi

Acil anons ve seslendirme sistemi olarak Plena serisi tercih edilmiştir. Seslendirme sisteminin yapısı 30 zone kapasiteli olup tüm sisteme tek bir merkezden yönetilme imkanı sunulmuştur. Ayrıca istenilen farklı bölgelerden de sistemi kontrol etme imkanı sağlanmıştır

CCTV sistemi

Ankara Memorial Hastanesi, analog tabanlı bir CCTV sistemine sahip olup 230 kamera ile 24 saat kesintisiz izlenmektedir. Kameralar genel olarak koridorlar, asansör önleri, hastane giriş çıkış kapılarında ve otoparklar gibi stratejik yerlerde konumlandırılmıştır. Kayıt yapılacak merkezden bağımsız bir izleme noktası için matriks switcher kullanılarak bu şekilde izleme olanağı sağlanmıştır.

Bina içerisindeki tüm kameraların kontrolü ve izlenebilmesi için BIS yazılımı kullanılarak diğer sistemlerle de entegrasyonu yapılmıştır.

Kartlı geçiş sistemi

IP tabanlı bir yapıya sahip olan kartlı geçiş sistemi hastanede genel olarak kontrol edilmesi gereken ve sadece belirli personellerin girebileceği kapılarda kullanılmıştır. Belirli kişilerin dışında girilmesi istenmeyen bölgelerde kart okuyucular kullanılarak daha güvenli bir yapı oluşturulmuştur. Yangın kaçış merdivenleri ve özel bölümler manyetik kontaklarla izlenmektedir. Hastanedeki sistemlerde entegrasyon olmasından dolayı BIS üzerinden sisteme müdahale etme imkanı bulunmaktadır.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir