Kurmick Otel havadan

Amara’nin ilk ve tek beş yıldızlı oteli; Maysan Kurmick Otel

Kurmick A.Ş’nin öncülüğünde, üst seviye konaklama anlayışıyla hizmet veren Maysan Kurmick Otel’in, yangın algılama sistemi, seslendirme sistemi, kartlı geçiş sistemi ve IP CCTV Sistemleri’de yine üst seviye hizmet anlayışıyla Ateksis tarafından hayata geçirildi.

İsmini, yatırımcısı olduğu Kurmick A.Ş ’den alan, toplamda 15.000m2’lik alana kurulu, Amara’nın Maysan Bölgesinde, Dicle Nehri kıyısında yer alan Maysan Kurmick Otel, bölgenin ilk ve tek 5 yıldızlı oteli olma özelliğiyle konuklarını ağırlıyor.

Kurmick Otel içerisinde; 128 oda, 4 toplantı salonu, yüzme havuzu, spa, konferans salonu, dünya mutfağından restoranlar, balo salonu, çeşitlik mağazalar ve Business Center kapsamında iş ofisleri bulunuyor.

Uluslararası standartlara uygun donanımı ile misafirlerine eşsiz bir konaklama imkânı sağlayan otel, alakart restoranları ile farklı damak zevklerine uygun seçenekler sunuyor. Çeşitli büyüklükteki toplantı odaları, iş dünyasının ihtiyaçlarına karşılık verirken, birbirinden farklı organizasyonların yapıldığı balo salonu, kaliteli servis anlayışıyla konuklarını ağırlıyor. Otelin birinci katında, Business Center kapsamında, farklı büyüklük ve özelliklerde, ihtiyaca uygun kiralık ofisler de bulunuyor.

Kurmick A.Ş’nin öncülüğünde, üst seviye konaklama anlayışıyla hizmet veren Maysan Kurmick Otel’in, yangın algılama sistemi, seslendirme sistemi, kartlı geçiş sistemi ve IP CCTV Sistemleri’de yine üst seviye hizmet anlayışıyla Ateksis tarafından hayata geçirildi.

Tüm sistemlerde Bosch marka ürünlerin kullanıldığı projede 12 loop kapasiteli 2500 algılama noktasına sahip yangın algılama sisteminde Bosch ‘un kullanıcı dostu, genişletilmiş harita yönetimine sahip grafik izleme yazılımı olan FSM-2500 kullanıldı.

Seslendirme ve Acil Anons Sisteminde uluslararası acil anons standartları EN54-16 ve ISO-7241-16 sertifikalarının tüm gerekliliklerini karşılayan Bosch Plena Sistemi kullanıldı. Sistemde toplam 24 adet zone, bu zonelara güç veren 5 adet Plena serisi 1000W ve 240W amplifikatörler vardır. Ve tüm zonelara anons yapabilmemizi sağlayan bir adet acil anons çağrı istasyonu mevcuttur.

Kartlı geçiş sisteminde, otelin kapı üzerinde izlenen ve kontrol edilen ekipmanların kontrolü, Bosch’un kartlı geçiş panelleri ve yazılımı ile sağlandı. ACCESS PE yazılımı ile veri tabanında 10.000 adede kadar kaydın yönetimi ve güveliğini sağlandı.

Otelin CCTV sisteminde tüm kamera, kayıt cihazları ve izleme yazılımında Bosch markası kullanıdı. DIVAR IP 7000 ve 6000 serisi kayıt ve depolama cihazı ailesi ile tüm kameraların kayıt ve yönetimi sağlanmaktadır. Bosch marka Autodome, Box, Bullet ve Dome kameralar otelin çeşitli yerlerine güvenliği kusursuz hale getirecek şekilde konumlandırılmıştır. Bosch Autodome 7000 pan-tilt-zoom ( PTZ ) serisi kameralar, net görüntü sağlayan HD 1080p çözünürlük ile otelin iç-dış güvenliğini arttırmıştır. Ek olarak, Otelin dış kısımlarında, değişken odak lensli kızılötesi aydınlatıcı bulunan 1080p dış mekân bullet kameralar kullanılmıştır. Otel içi koridorların güvenliği dome kameralar ile sağlanmıştır. Giriş kısmındaki risk bölgesi yüksek noktalara yüksek çözünürlüklü Box kamera kullanılmıştır.

Share