2da9b17b z

Ajwa Otel’in güvenlik sistemleri Ateksis ’ten

 

  • İstanbul’un en güzide yerlerinden birinde bulunan Ajwa Otel’in iç ve dış mekân güvenliği Ateksis tarafından kurulan Bosch IP kamera sistemi ile sağlanmıştır.

Osmanlı ve Selçuklu yaşam tarzlarını yansıtan 61 odasıyla Ajwa Otel, tarihi yarımadanın gözbebeği Sultanahmet’te misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşama imkânı sunuyor. İstanbul’un en güzide yerlerinden birinde bulunan Ajwa Otel’in iç ve dış mekân güvenliği Ateksis tarafından kurulan Bosch IP kamera sistemi ile sağlanmıştır.

Bosch Video Management System (BVMS) yazılımının kullanıldığı projede toplamda 96 kamera bulunmakta olup, DIVAR IP 7000 ve DIVAR IP 6000 kayıt cihazları ile 1 aya kadar kayıt tutulabilmektedir. 2 iş istasyonu ve 4 adet 40 inç monitörlerden kameralar tüm detaylarıyla rahat bir şekilde izlenebilmektedir.

BVMS Mobile Video Service (MVS) aracılığıyla canlı görüntü ve arşiv görüntüsü izlemek için kullanıcının bina içerisinde bulunma zorunluluğu ortadan kaldırılarak ve görüntülerin dünyanın her yerinden bilgisayar veya cep telefonundan izleme olanağı yaratılmıştır. Böylece kullanıcılar esnek bir çalışma imkânına kavuşmuştur.

Kameralardaki hareket algılama özelliği ile istenilen kameralara alarm tanımlanarak sesli ve açılır pencerede uyarı verilmekte, dışarı açılan yangın kapılarından binaya habersiz girişlerin önüne geçilmektedir. Otel çevre güvenliği için tesis edilen NBC-255-P serisi kameralar ile tüm çevreye hâkim olunmaktadır.

Bina önüne yerleştirilen üstün özellikli 2 adet NEZ-5230-IRCW4 AUTODOME 5000 kameralar ile 1080p, 25/30 fps, HD çözünürlükte görüntüler elde edilebilmektedir. 30X optik yakınlaştırma özelliği sayesinde 190 m mesafeye kadar bütün detaylar analiz edilebilmektedir. Çok düşük ışıklı ortamlarda dahi kamera üzerinde bulunan kızılötesi aydınlatma sayesinde analiz edilebilir görüntüler elde edilebilmektedir. Yüksek hızlı PTZ kontrol özelliği sayesinde joystick veya fare aracılığıyla insan ve araç hareketleri seri bir şekilde takip edilebilmektedir.

Share