hd guvenlik 784x566 1

BOSCH’TAN HD GÜVENLİK YENİLİKLERİ

  • Bosch yeni nesil video izleme teknolojisi ve çözümleri, yüksek kalitede HD görüntüye daha iyi bir şekilde erişilmesine olanak sağlar.

Bosch Video Güvenlik Uygulaması

Bosch video güvenlik iPad uygulaması, VIDEOJET XTC XF ses ve görüntü dönüştürücüsünün özelliklerinin tamamen kullanılarak HD güvenlik görüntülerine herhangi bir yerde düşük bant genişliği sağlayan bağlantılarda bile erişilebilmesi için geliştirilmiştir. Uygulama, tüm kameraların pan-tilt zoom, odaklama vb. fonksiyonlarının iPad üzerinden kontrol edilebilmesini sağlar.

Güvenlik görüntülerini herhangi bir yerden izlemenin önemi artmaktadır, ancak yüksek kalitedeki görüntüyü uzaktan bağlantıyla internet üzerinden izlemek zaman alıcı hale gelebilir. Sınırlı bant genişliği olan internet bağlantısı durumunda HD kalitedeki görüntü, sürekli olarak ara belleğe alınır durumda olacağından videoda duraksamalar meydana gelecektir. Bu durum zaman kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle bugüne kadar uzaktan izleme özelliği SD görüntü kalitesiyle sınırlandırılmıştır.

Dinamik Kod Çevirim Teknolojisi

Dinamik kod çevirim teknolojisinin tüm IP ve HD ürün dünyasına dahil olmasıyla birlikte, Bosch sınırlı bant genişliği sağlayan uzak bağlantılarda bile HD kalitede görüntü izlemeyi mümkün kılıyor. Arka planda, HD video yayını düşük çözünürlüklü yayına hatasız ve eksiksiz bir kayıt yapmaya izin verecek şekilde çevrilir. Görüntü karesi ekranda durduğu anda orijinal görüntüden ödün vermeyecek şekilde kalite iyileştirilir. Sınırlı bant genişliği sağlayan internet bağlantılarında hızlı ve kesintisiz yayının yanında, kullanıcıya duraklatılan karelerde full HD görüntü izleme olanağını sunar. İşlem sırasında görüntüde hiçbir şekilde veri kaybı oluşmamaktadır.

Bosch Ürünleri ve Çözümleri

Bosch video ses ve görüntü dönüştürücü, kullanıcıların kendi sistemlerine ekleyebildiği bir ünitedir ve bütün bir çözümün ayrılmaz bir parçasıdır. Bosch küçük ve orta düzeydeki sistemlerde kullanıcılara HD kalitede uzaktan görüntü izleme için çeşitli IP depolama aygıtları sunar.

Görüntülemede Yenilik

Gelecek nesil Bosch HD video kameralar, üstün görüntü kalitesini zorlayıcı ışıklandırma koşullarında sunmak için en yeni dijital görüntüleme teknolojisini kullanır. Kameralar içerik tabanlı görüntüleme teknolojisini kullanır. Bu teknoloji; yüzler, insanlar ve araçlar gibi önemli objeleri otomatik olarak algılar ve en kullanışlı ve yüksek seviyede detaylı kareler elde edilebilmesi için dinamik olarak görüntüleme ayarlarını tekrar düzenler.

İçerik Tabanlı Görüntüleme Teknolojisi

Bosch tarafından üretilen HD özellikli yeni kameraların çoğunda içerik tabanlı görüntüleme teknolojisi tanıtılmıştır. Bu teknoloji, akıllı video analiz (IVA) özelliği tarafından üretilen meta verinin kullanılmasıyla kontrol edilir. Görüntü iyileştirmesi dinamik olarak gerektiğinde, meta veri görüntü işleme yazılımını bilgilendirir.

Bosch Ürünleri ve Çözümleri

HD Kameralar: Düşük ışık özellikli yeni nesil HD kameralar artık en iyi SD kameralar kadar ışığa duyarlılık gösterebilmektedir. Bu 7/24 HD kameralar aydınlatma seviyesine bağlı olarak iki mod arasında otomatik geçiş yapacak şekilde renkli ya da gece ve gündüz tek renkli görüntü sağlar. Alarm girişiyle ya da web tarayıcısı yoluyla da iki mod arasında manuel olarak geçiş yapılabilir.

Share